Skip to content

Kako izbrati najboljši otroški voziček – Ultimativen Vodič

  Se vam zdi izbiranje pravega vozička za vašega otroka misija nemogoče? Niste sami. Enako sem se počutil, ko sem se poskušal odločiti, kakšen voziček bom kupil. Na izbiro je več sto različnih modelov, zaradi katerih celoten postopek postane zastrašujoče opravilo. Kot da bi otroku kupovali prvi avtomobil, ne navadnega vozička.

  Ko že govorimo o avtomobilih, za izbiro pravega vozička sem potreboval več časa, kot za nakup mojega jeklenega konjička.
  Nisem se želel tri leta ukvarjati z zanič vozičkom, ter si ves čas želeti, da bi stvari bolje raziskal. Iz neznanega razloga me pri nakupu avtomobila ni tako skrbelo. Avto je bil temno modre barve in meni je všeč je temno modra, zato sem ga kupil. Preprosto. Sem pa postal popolnoma obseden z vozički. Odločen sem bil, da mi bo uspelo najti najboljšega.

  Naj na začetku povem, da ima večina staršev več kot en voziček. Torej, če poskušate (kot sem poskušal tudi sam) najti voziček, ki ima popolnoma vse, vključno s terenskimi kolesi, globokim naslonom, vrtljivim sedežem, ogromnim nadstreškom, nastavljivim naslonjalom za noge, enostavnim zlaganjem, kompaktnostjo, lahkim približno 17 kilogramov, z veliko košaro, ker seveda nameravate z vozički iti tudi nakupovati živila. Če želite vse to je cena pod 200€ skoraj nemogoča.

  Nečemu se boste morali odreči. Nekateri vozički so težki in prostorni, vendar imajo velike pnevmatike, napolnjene z zrakom, s katerimi lahko vozite po vsakršnem terenu. Drugi vozički so lahki in kompaktni, odlični za potovanja in opravke, vendar ne obvladajo vseh vrst terena tako dobro kot težji vozički.

  Poglejte, ne pravim, da morate imeti dva ali tri vozičke. Lahko imate samo enega, vendar verjetno ne bo popoln v vsaki situaciji. Izbira je odvisna od vašega življenjskega sloga in tudi lokacije. Zato je prositi druge starše za priporočilo pogosto nesmiselno. Ker ima ta oseba otroke, še ne pomeni, da je voziček, ki ga priporoča, primeren za vas in vašega otroka. Vsi starši imajo različne proračune in različne preference.

  Torej, priporočam vam, da izberete voziček glede na vaš življenjski slog, vaše želje in potrebe, ter seveda tudi glede na vaš proračun. Torej, življenjski slog, potrebe, proračun.

  5 hitrih in preprostih korakov za iskanje najboljšega vozička

  Da bi vam bilo bolj enostavno izbrati primeren voziček, sem za vas sestavil vodnik, ki ima pet bistvenih korakov.

  1. korak: V tem koraku si bomo ogledali 7 najbolj priljubljenih vrst vozičkov, tako da boste imeli predstavo o tem kaj je najbolj iskano med starši.

  2. korak: Nato bomo preučili nekatere pomembne lastnosti glede na starost vašega otroka, torej do 6 mesecev in od 6 mesecev do 3 leta. Tako boste lažje razumeli, kaj potrebujete pri določeni starosti.

  Korak 3: To je verjetno najpomembnejši korak, kjer pojasnim, kako lahko vaš življenjski slog vpliva na izbiro vozička. Da bo vse še bolj jasno, vam bom dal tudi svoja priporočila za voziček za vsak življenjski slog za prihajajočo sezono. Seznam redno posodabljam, vsakič ko se pojavijo novi modeli.

  4. korak: Nekaj besed o varnosti otrok in o varnostnih lastnostih, ki so pomembne pri vozičku.

  5. korak: Če se še vedno ne morete odločiti, obstaja preprosta možnost. Povedal vam bom tudi, kateri voziček in avtosedež bi kupil zdaj, če bi lahko izbral le enega!

  1. korak: 7 vrst vozičkov

  Na trgu je res veliko različnih vrst vozičkov, toliko da nas lahko popolnoma zmedejo. Za lažje razumevanje sem jih ločil na 7 vrst.

  1. Standardni vozički

  To je najbolj priljubljena vrsta vozičkov, ki jih lahko kupimo v vseh oblikah in velikostih. Ti polno opremljeni vozički so zasnovani tako, da vašemu otroku nudijo čim večje udobje, hkrati pa vam olajšajo gibanje. Vključuje prostoren sedež, veliko senčilo (imenovano tudi baldahin), globok naslon, prostor za shranjevanje pod sedežem in kolesa idealne velikosti. Večina teh vozičkov ima sposobnost potovalnega sistema, kar pomeni, da jih lahko prvih 6 mesecev v vozilu spremenite v potovalni sistem z uporabo adapterja za dojenčke. Teža teh vozičkov se giblje od 7 do 15 kilogramov. Nekateri imajo vrtljiv sedež, kjer dojenček lahko opazuje starše ali pa svet okoli sebe. Nekateri modeli takšnega otroškega vozička so kombinirani in se lahko spremenijo iz sedečega v ležeči položaj. Cena se giblje od 100 do 1000 evrov.

  2. Potovalni sistemi

  potovalni voziček britax b agile travel system

  Medtem ko je veliko vozičkov mogoče spremeniti v potovalni sistem, nekateri že vključujejo ustrezen otroški avtosedež. Lepota potovalnega sistema je, da se otroški avtosedež brez težav prilega naravnost v voziček. Še posebej priročno je, kadar imate dojenčka, ki v avtomobilu zaspi in ga morate prenesti iz avtomobila v voziček ali iz vozička v vašo hišo. Noben starš pa si ne želi zbujati spečega dojenčka ali otroka.

  Potovalni sistemi so tudi cenovno ugodni in pogosto opremljeni z veliko dodatki, kot so organizator za starše, držalo za skodelico in otroški pladenj za prigrizke, kar je v primerjavi s številnimi luksuznimi vozički, zelo dostopna cena, saj vam ni potrebno kupovati nikakršnih dodatkov.

  Sistem Britax B-Agile Travel na zgornji sliki je eden od potovalnih sistemov, ki ga priporočam. Avtosedež je odličen, voziček pa tehta le 3 kilograme!

  3. Okviri za avtosedež

  okvir za avtosedež

  Okviri za avtosedež so preprosta možnost, ki je zasnovana tako, da nosi samo otroški avtosedež. Tako kot potovalni sistem samo, da je brez glavnega sedeža, torej samo okvir. Avtosedež lahko enostavno vpnete v okvir, ki je odličen za nošnjo spečega otroka. Je tudi zelo kompakten in ga je res enostavno pospraviti v prtljažnik. Okvirji postajajo vse bolj priljubljeni posebej med tistimi starši, ki živijo v mestu.

  Slaba stran je, da ga lahko uporabljate le dokler otrok uporablja otroški avtosedež (približno 12 mesecev). Po tem obdobju boste morali kupiti drug voziček. Če se do konca tega vodiča še vedno ne boste odločili, vam predlagam da si izberete avtosedež z okvirjem. Tako boste imeli dovolj časa, da se odločite za najboljši voziček.

  4. Vozički

  tradicionalni ležeči otroški voziček

  Tradicionalni ležeči otroški vozički so eleganten način sprehajanja novorojenčka. Lahko ga uporabljate prvih 6 mesecev, medtem, ko se dojenček ne more prosto gibati in za spanje potrebuje ravno površino. Takoj, ko dojenček postane aktiven, ni več varen, ker je takšen voziček plitev in nima varnostnega pasu. Ležeči otroški voziček je res luksuz, ki ga boste uporabljali samo prvih nekaj mesecev.

  S praktičnega vidika je otroški avtosedež boljša možnost, saj vam bo zdržal celo leto namesto le nekaj mesecev. Prav tako je veliko lažje premestiti otroka iz avtomobila v voziček / okvir s čimer odpravite potrebo po dodatnem kosu otroške opreme, ki bi jo sicer morali vzeti s seboj. V prtljažniku pa boste s prihodom novega družinskega člana gotovo potrebovali čim več prostora.

  Včasih imam potem, ko sem 30 minut polnil avto z otroškimi stvarmi, občutek, kot da sem spakiral polovico svoje hiše. In vseeno vedno nekaj pozabim. Nekaj za osvežitev, prigrizek, vrečko s plenicami, rezervna oblačila, knjigo za zabavo (če gremo v park ali trgovino) in tako naprej. Bog ne daj, da pozabim to knjigo! Mojemu malemu angelčku bo morda dolgčas in bo kričal vso pot do parka. Po drugi strani pa me to le spodbudi, da čim hitreje pridem do parka.

  Kakorkoli že, če imate tesen proračun, bi na vašem mestu tovrsten voziček vsekakor preskočil. Če pa imate denar za nakup, se pa seveda lahko odločite tudi za to možnost. Prvih šest mesecev boste gotovo uporabljali ležeč voziček, dolgotrajno pa verjetno opcije, ki so bolj primerne za starejšega otroka.

  5. Lahki vozički

  lahki otroški voziček

  Lahki vozički so lahki in kompaktni, zaradi česar so odlični za potovanja. Tehtajo od 3 do 7 kilogramov. Odnesete jih lahko s seboj v nakupovalni center, k zdravniku ali v restavracijo, z njimi je enostavno krmariti v katerem koli ozkem ali tesnem prostoru. Presenetljivo je, da prvo leto po rojstvu hčerke veliko časa preživim v zdravnikovi ordinaciji. Vedno se najde nekaj novega. Pregledi, zgaga, ušesne okužbe, prehlad, izpuščaji in tako dalje. Včasih imam občutek, da sem vsak drugi dan pri zdravniku.

  Kakorkoli že, lahki sprehajalni vozički se zaradi omejenih funkcij večinoma uporabljajo za otroke, starejše od 6 mesecev. Večina tovrstnih vozičkov nima možnosti potovalnega sistema in ponavadi nimajo veliko nastavitev. Majhna kolesa žal otežujejo prehod po grobem terenu. Številni pridejo z majhnim senčnikom in nimajo popolnega naslona (ali pa naslona sploh nimajo).

  6. Jogging voziček

  Jogging voziček

  Če se radi odpravite na tek, si priskrbite tekaški voziček oziroma »jogger«. Ti vozički imajo tri z zrakom napolnjene pnevmatike, ki so kos prav vsakemu terenu. Vgrajeno vzmetenje bo vašemu malčku zagotovilo nemoteno vožnjo. Joggerji imajo višjo omejitev teže kot običajni voziček, saj ga boste morda želeli uporabljati dlje kot tri leta, torej vsaj dokler vam otrok ne bo sposoben slediti. Poleg tega jih večina ponuja zmogljivosti potovalnega sistema, kar pomeni, da jih lahko uporabljate z otroškim avtosedežem. Medtem ko so joggerji odlična izbira za dolge sprehode, teke in celo pohodništvo, so ponavadi zelo veliki in težki, z njimi pa težko manevriramo v tesnem prostoru. Prav tako se ne priporoča tek z otrokom, mlajšim od 8 mesecev.

  7. Dvojni vozički

  Dvojni voziček

  Imate doma dvojčka ali drugega otroka podobne starosti? Potem boste potrebovali dvojni voziček. Dvojni vozički so seveda dražji in veliko težji od enojnega vozička. Obstajata dve

  možnosti: klasičen tandem ali pa oba sedeža skupaj. Vsaka možnost ima prednosti in pomanjkljivosti. Možnost vozička, ko otroka sedita eden poleg drugega ima dva enako udobna sedeža drug ob drugem. Torej vsak otrok ima svoj sedež, ne glede na starost. Na en sedež lahko celo postavite otroški avtosedež.

  Medtem ko je zgornji model veliko lažje manevrirati po pločnikih in kadar hodite navzdol, je po drugi strani težje priti skozi vrata, ozke prehode med avtomobili na parkirišču ali po zelo natrpanem pločniku. V tem primeru zmaga model tandema, ker je veliko ožji in je lažje krmariti v tesnem prostoru.

  V tandemskem vozičku so sedeži nameščeni drug za drugim. Nekateri modeli imajo celo vrtljive in odstranljive sedeže, tako da lahko vaši otroci opazujejo vas ali pa drug drugega. Pomanjkljivost je, da je drugi sedež velikokrat manjši, nima enakih lastnosti in udobja kot glavni sedež in ima tudi nižjo omejitev teže. Obstajajo tudi tako imenovani vozički »sedi in stroj tandem«. Takšen voziček ima glavni sedež za mlajšega otroka in dodaten sedež, ki ima platformo in je nameščen za prvim, glavnim sedežem. Na tej platformi lahko starejši brat ali sestra sedi ali stoji. Ti modeli postajajo vse bolj priljubljeni, zlasti v urbanem okolju, kjer imajo starši veliko opravkov na različnih lokacijah.

  2. korak: Od rojstva do 6 mesecev, od 6 mesecev do 3 let

  Predlagam, da o teh dveh obdobjih razmišljate ločeno, ker ima vaš otrok različne potrebe.

  0 – 6 mesecev.

  Od rojstva do 6 mesecev dojenček ne more sedeti in potrebuje večjo oporo za vrat. Zato boste prvih 6 mesecev verjetno uporabljali otroški avtosedež ali pa ležeči voziček.

  Lahko storite naslednje:

  • Kupite potovalni sistem, ki pride v kompletu z vozičkom in ustreznim otroškim avtosedežem.
  • Kupite standardni voziček, ki ga boste uporabljali tudi po dopolnjenem šestem mesecu in ga po potrebi lahko pretvorite v potovalni sistem, tako da kupite adapter za avtosedež in kupite otroški avtosedež posebej.
  • Kupite otroški avtosedež in okvir za otroški voziček.
  • Kupite klasičen ležeč otroški voziček (za uporabo v avtomobilu boste še vednomorali kupiti otroški avtosedež)
  • Kupite standardni voziček z opcijo ležeče nastavitve.Vem, obstaja res veliko možnosti. Najbolj praktičen način je, da kupite običajen voziček in ga pretvorite v potovalni sistem, tako da kupite adapter za otroški avtosedež. Nekateri od teh vozičkov se lahko tudi spustijo v ležeč položaj, kar je velik plus, saj ni priporočeno, da otrok v avtomobilskem sedežu sedi več kot dve uri na dan.Seveda pa z izbiro avtomobilskega sedeža dobite:Udobje. Verjetno se vsi starši zavedajo kako pomembno je, da se izognejo nepotrebnemu zbujanju otroka. Trenutki, ko končno zaspi so dragoceni! Medtem ko otrok spi, si lahko

  končno umijete zobe, nekaj pojeste, se stuširate, skratka ste v kopalnici popolnoma sami. Prestaviti otroka iz vozička v avto ali iz avtomobila v hišo je zelo enostavno, če je vaš otrok na avtomobilskem sedežu.

  Varnost. Avtosedež nudi vašemu dojenčku maksimalno podporo in udobje. To je najbolj varen način prevoza vašega otroka.

  6 mesecev – 3 leta.

  Takrat vaš otrok postane zelo aktiven, želi videti vse in se vsega dotakniti. 5-točkovni pas je bistvenega pomena, če želimo otroka zavarovati v sedežu. Ko bo vaš otrok začel hoditi, bo imel toliko energije, da boste verjetno želeli več časa preživeti na prostem. Vsakodnevni odhodi na igrišča, v parke in na dolge sprehode so namreč edini način, da se otrok dovolj utrudi, da lahko zaspi. Vaš voziček bo postal vaša bazna postaja, polna prigrizkov, pijač, rezervnih oblačil, če se recimo odpravljate na bazen pa tudi brisač in podobnih stvari. Seveda so tukaj še vse ostale stvari, ki jih morate vzeti s seboj, kadar boste odsotni od doma za 3-4 ure. Potrebovali dovolj prostora za shranjevanje in odvisno od lokacije, verjetno tudi večja kolesa.

  3. korak: Vaš življenjski slog in najbolj primerni vozički

  Presenetljivo lahko vaš življenjski slog močno vpliva na izbiro vaših vozičkov. Ali radi preživite veliko časa na prostem? Ali živite v majhnem stanovanju z omejenim prostorom? Ali uporabljate javni prevoz? Ali z otrokom načrtujete potovanje preko polovice sveta? Ali pa ste morda kul športni starš, ki si želi veliko teka, sprehajanja po sprehajalnih poteh in pohodništva? Ali pa ste morda zelo elegantni in modni in se radi pokažete z nakupom najdražjega vozička? Morda pa ste sproščeni starši, ki gredo s tokom in se z ničemer pretirano ne obremenjujejo.

  Sebe sem dojemal kot stilskega športnega starša, ki bo veliko časa preživel na prostem in tekal po parku. Kot ena izmed tistih mam v odlični formi, ki jih vidite v parku kako tečejo z dvojnimi vozički, medtem ko njihovi ljubki otroci mirno uživajo v vožnji. Tako sem sprva kupil in preizkusil Bumbleride Indie, kasneje pa še veliko drugih vozičkov. No, zdaj v resnici ne tečem prav veliko. Več se sprehajam po soseski, nakupujem ali pa se ukvarjam z običajnimi opravki.

  Kakorkoli že, za vsak življenjski slog bi priporočal drugačno vrsto vozička. Največja razlika je verjetno v kolesih. Čim lažji in bolj kompakten kot je voziček, tem manjša so kolesa. Kolesa so daleč najpomembnejša lastnost vozička saj je od njih odvisno ali bomo voziček lahko peljali po določenem terenu ali ne.

  1. Življenjski slog: Mestno življenje

  V mestu mnogi starši živijo v majhnih stanovanjih, uporabljajo javni prevoz in peš hodijo po opravkih. Redko uporabljajo avto, mnogi pa ga sploh nimajo. V nekaterih stavbah ni dvigala, zato morajo ves čas po stopnicah tekati gor in dol. Mnogi se preprosto sprehodijo do parka, namesto da bi uporabljali avtomobil ali javna prevozna sredstva. Takšni starši potrebujejo lahek kompakten voziček, ki ima veliko prostora za shranjevanje in ga je mogoče enostavno zložiti z eno roko.

  Hkrati mora biti trpežen s spodobnimi kolesi za različne vrste terena. Najpomembnejše lastnosti vozička so lahka teža (ne več kot 8 kilogramov), kompaktnost, lahkota zlaganja

  vozička, ozek okvir za bolj enostavno manevriranje, velika košara v katero lahko zložijo vse potrebne stvari in seveda kolesa prave velikosti.

  2. Življenjski slog: Primestno Življenje

  Večina staršev se prevaža z avtomobilom. Osebno živim v predmestju in imam svoj avtomobil. Torej, velikost in teža vozička sta zame manjši problem. Z avtom se odpeljem do parka ali trgovine z živili, tako da mi ni treba nakupovati z otroškim vozičkom. Tako kot večina ostalih primestnih staršev potrebujem samo dva vozička. En polno opremljen, ki se spremeni v potovalni sistem kadar se odpravimo v park, in lažjega, ki ga lahko vzamem po opravkih ali pa na potovanje.

  3. Življenjski slog: Športni

  Obožujete šport in ste odločeni da vas dojenček ne bo ustavil? Če ste eden od tistih super športnih staršev, ki radi ostanejo v formi, ne glede na to da skrbite za dojenčka, potem je »jogger« voziček prava izbira za vas. Joggerji imajo velike pnevmatike, napolnjene z zrakom, in z njimi se lahko spopadate z najbolj zahtevnimi tereni, hkrati pa otroku zagotavljate gladko in udobno vožnjo.

  4. Življenjski slog: Na prostem

  Če želite veliko časa preživeti na prostem, hoditi na dolge sprehode po parku, pohode ali pa samo na igrala, potem potrebujete terenski voziček z večjimi kolesi. Pri tem vozičku ni potrebno, da so kolesa tako velika kot pri joggerju in ne smejo biti napolnjena z zrakom. Seveda pa morajo biti dovolj velika, da se lahko spopadejo tudi z malo bolj grobim terenom.

  5. Življenjski slog: Na poti

  Nekateri starši preprosto ne morejo dolgo ostati na enem mestu. Zelo radi se podajo na avanture in potujejo v različne kraje in države. Potrebujejo lahek voziček, ki se z lahkoto zlaga in ga je mogoče enostavno prevažati naokoli. Večino časa bi bil primeren voziček z manjšimi kolesi, in manjšo težo (približno 5-7 kilogramov).

  Z nekaterimi od njih lahko prevažamo tudi dojenčke. Funkcije, ki jih je treba iskati, so: majhna teža, kompaktno zlaganje, možnost potovalnega sistema, globok naslon, lepo in udobno oblazinjenje na sedežu in velik nadstrešek. Večina teh modelov nima nastavljivega ročaja ali velike košare.

  6. Življenjski slog: Pripravljeni na drugega otroka

  Če še niste imeli prvega otroka, ampak že razmišljate o drugem (bi vam moral povedati, da se ustavite in počakate, da dobite prvega, ker si boste morda premislili. Seveda se samo šalim. Otroci so največje veselje našega življenja.) potem vam lahko priporočim voziček, ki se lahko iz enojnega pretvori v dvojnega, ko imate drugega otroka. Kako kul je to?

  Običajno imajo takšni vozički večja kolesa in težji okvir, ki zmore nositi dva sedeža. To seveda poveča težo in prostornost vozička. Povprečna teža takšnega vozička je približno 10-14 kilogramov. Ne priporočam, da ga kupite, če načrtujete samo enega otroka.

  7. Življenjski slog: Moden

  Če ste eden od tistih staršev, ki želi narediti velik vtis z vozičkom, vam lahko priporočim nakup malo bolj elegantnih vozičkov. Želim vas spomniti, da čeprav so ti vozički luksuzni in elegantni, niso vedno zelo praktični. Primerjam jih lahko z visokimi petami, ki jih marsikdo rad nosi, vendar z njimi ne more priti zelo daleč. So kot umetniško delo! Verjetno boste potrebovali še drug, bolj praktičen voziček.

  4. korak: Varno sprehajanje

  Da bi se izognili pogostim sprehajalnim poškodbam, upoštevajte varnostna navodila!

  Nujna je uporaba 5 točkovnega pasu. Pomembno je, da otroka, ko se način pripenjanja spremeni, ponovno navadite zapenjanja z varnostnim pasom. Danes imajo vsi sprehajalni vozički 5-točkovni pas s sredinsko ali stransko zaponko. Nekateri so oblazinjeni, drugi niso. Večina jih je nastavljivih. Osebno ne uporabljam več naramnic, ker je moja hči že malo starejša in jih ne mara. Še vedno pa ji varnostni pas zapenjam okoli pasu. 5-točkovni pas je zelo uporabna stvar, ko morate svojega malčka hitro odpeljati z igrišča ali trgovine. Lahko ga preprosto pripnete na sedež s 5-točkovnim oblazinjenim pasom in ga čim hitreje pripeljete do parkirišča, kjer ga lahko varno znova privežete v avtosedež in zaprete vrata avtomobila, globoko vdihnite in se pripravite na zabavno vožnjo domov s kričečim otrokom na krovu. Zelo zabavno.

  Zlaganje. Nevarni so lahko tudi mehanizmi zlaganja. Obstaja nekaj poročil (ne veliko) o otrocih, ki so si prste amputirali z zložljivim vozičkom. Strašljivo. Nikoli ne zlagajte vozička z otrokom v njem! Prepričajte se, da je vaš otrok stran od vozička.

  Parkirne zavore. Preverite parkirne zavore in se prepričajte, da so popolnoma nastavljene, preden izpustite voziček.

  Vroča kava v držalu za skodelico. Nikoli ne dajte vročega čaja ali kave v držalo za skodelico. Številna držala za skodelice so plitva in se lahko vrtijo, tako da lahko razlijejo vročo tekočino na vašega otroka. Doma pijte kavo, s seboj pa raje vzemite steklenico vode.

  Preverite odpoklice. Vsak dan se zgodi veliko odpoklicev. Prepričajte se, da vaš voziček ali avtosedež ni eden izmed njih.

  Tek. Ne poskušajte teči z vozičkom, razen če ni zasnovan za tek. Niso vsi trikolesni vozički »joggerji«. Joggerji imajo tri velike pnevmatike, napolnjene z zrakom, ki zmorejo več vrst terena. Eno najbolj nenavadnih podjetij je Baby Jogger, ki izdeluje tri kolesne vozičke, ki pa niso joggerji. Vidim ljudi v parku, ki tečejo z nizko proračunskim potovalnim sistemom! Noro! Vse, kar želim povedati, je da se ustavite s tekom, sicer lahko izgubite nadzor in si zlomite nogo ali še huje, poškodujete otroka! Prav tako ne tecite z vozičkom, če je vaš otrok star manj kot 8 mesecev.

  5. korak: Ne vem kaj potrebujem

  Se prepoznate v zgornjem stavku? Vse je v redu. Globoko vdihnite. Nakup novega vozička ne pomeni konca sveta, čeprav se včasih zdi tako. Če še vedno niste prepričani, kateri voziček potrebujete, priporočam, da kupite okvir otroškega vozička, v katerega lahko

  namestite otroški avtosedež. Okvirji so zelo lahki, kompaktni, pogosto vključujejo dodaten nadzor in imajo ponavadi veliko košaro za shranjevanje.
  Lahko ga uporabljate prvih 6 mesecev, ko še preizkušate vozičke. Na začetku se vsi lovimo in poskušamo ugotoviti kako in kdaj se nam je življenje tako zelo spremenilo. Vsi smo mislili, da bomo svojega otroka vzeli povsod s seboj, zdaj pa doma sedimo utrujeni z dojenčkom, ki neutolažljivo joče. Vse kar si želite v takšnih trenutkih je nekaj prostega časa za počitek.

  Torej, preprosto izberite okvir, ki deluje z vašim otroškim avtomobilskim sedežem. To je najboljša možnost za prvih 6 mesecev. Po prvem obdobju, oziroma prvih šestih mesecih, pa lahko kupite voziček, za katerega menite, da bo najbolje opravljal naloge glede na vas in vaš nov način življenja.

  Vem, da je nakupovanje vozičkov naporno, zato vas vabim, da svoja vprašanja ali komentarje delite spodaj. Poskusil bom odgovoriti takoj, ko bom lahko.